Ehliyet Kayıt İşlemi İçin Gerekli Evraklar | Diyarbakır Akyüzler Sürücü Kursu | Ehliyet Belgesi
Diyarbakır da Akyüzler Sürücü Kursumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı ruhsatlıdır. Diyarbakır bölgesinde A Motosiklet Ehliyet, B Otomobil Ehliyet Belgesi hizmeti sunmaktayız. Sizleri de bekleriz.
MENÜ (YARDIMCI OLABİLİR)
Close

Ehliyet Kayıt İşlemi İçin Gerekli Evraklar

Ehliyet Kayıt İşlemi İçin Gerekli Evraklar
Ehliyet Kayıt İşlemi İçin Gerekli Evraklar

Yetiştirici belgesi almak isteyen kursiyerlerin başvurdukları yaş sınırına göre sınıflandırmalar aşağıdaki gibidir.

– A1, A2, F ve H ehliyet kategorileri için 17 yaş

– B ve G ehliyet kategorileri için 18 yaş

– C, D ve E kategorilerindeki ehliyetler için en az 22 yaşında olmak (Üniversitelerde sürücü eğitim bölümlerini tamamlayanlar, askeri uzmanlık sınıfında açık olan sürücü kurslarını başarıyla tamamlayanlar ve ihtisas jandarma okulları için bu koşul hiçbir şekilde aranmaz. Türk silahlı kuvvetlerinin bir parçası olarak). Sınıf ne olursa olsun, ehliyet almak isteyen kursiyerlerin en az ilkokulu bitirmiş olmaları gerekir.

Ehliyet İçin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından İstenen Evraklar Nelerdir ?

  • T.C. kimlik numarasını teyit eden belgenin aslı ve fotokopisi (vekilin kimlik kartı, pasaportu veya kimlik kartı) Diploma veya diploma yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (Onaylı bir nüshası ehliyet başvurusunun yapıldığı kurs müdürlüğünde hazırlanacağından, eğitim durumunu gösterir orijinal belge gereklidir.)
  • Bir uzman veya aile hekimi tarafından verilen sağlık raporu (Tıbbi rapor almak için tam teşekküllü bir hastaneye gitmenize gerek yoktur. Komite raporu gibi ayrıntılı bir belge gerekmemekle birlikte, tek yapmanız gereken yerel doktorunuzdan ücretsiz ‘sürücü olma’ onayını içeren bir sağlık raporu almaktır)

.• Sürücü belgesi almasına engel teşkil eden sabıka kaydı bulunmadığına dair belge. Sürücü belgesi kurslarına kayıt yaptıracak adayların, sürücü belgesi almalarını engelleyecek bir sabıka kaydı bulunmadığına ehliyet kayıt işlemi için gerekli evraklar  için yazılı bir beyan sunmaları gerekmektedir. Sabıka belgesi olarak da bilinen belge yeterlidir ve bağlı bulundukları il ve ilçe merkezleri mahkemelerinden alınabileceği gibi adli sicil kayıtlarından da e-devlet üzerinden kolayca alınabilmektedir.

  • Mevcut sürücü ehliyetleri dışında bir sertifika alacak olan stajyerler için ehliyet fotokopisi
  • Ebeveynler / veliler 18 yaşın altındaki katılımcılar arasında onay verir
  • Son altı ayda çekilmiş iki biyometrik fotoğraf (Öğrencilerden istenen fotoğrafların biyometrik olması ve yeni sürücülerin teknolojisinden dolayı ehliyet almaya hak kazanan adayların hem başvuru sürecinde hem de ehliyetlerde kullanılması önemlidir.

Yabancı Uyruklu Kursiyerlerden İstenilen Evraklar

Vatandaşlarımızdan istenen evrakların anı sıra pasaportlarının noter tasdikli hali ülkemizde altı aydan fazla kalacağını gösteren ikamet izni veya öğrenci vizesi şeklinde bir belgedir. Motorlu araç kullanmak isteyen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak yapılan ehliyet sınavına girerek ehliyet alabilirler. Bakanlık tarafından yapılan motorlu taşıt sürücüsü eğitim sınavında ilk yardım sorularını, trafik kurallarını, sürüş tekniklerini ve trafik bilgisini doğru cevaplayarak en az 70 tam puan almaları gerekiyor. Sınavı geçen kursiyerler ehliyet alma hakkına sahiptir. Bir yabancının ehliyet başvurusu için sürücü belgesi , kimlik, sürücü durum raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi (Kayıt Bürosunda verilir), ehliyet ücreti, kart ücreti , temel ücret, kan grubu, adli sicil kayıtlarından belgeler gereklidir.

Sürücü Belgesinin Zayi ve Yıpranma Nedeniyle Yenileme İşlemleri Nelerdir?

1.Dilekçe

  1. Kimlik kartı, pasaport veya kimlik kartı
  2. Sürücü sağlık raporu

4, 2 fotoğraf (beyaz zemin üzerine

5 . 6 biyometrik pasaport fotoğrafı) 5. Kaybolmamışsa, mevcut ehliyet

  1. ehliyet bedelinin, kıymetli kağıt ücretinin ve ehliyet hizmeti ücretinin (vakıf payı) vergi dairesine veya anlaşmalı bir bankaya yatırıldığını teyit eden bir makbuzdur.

Yabancı bir sürücü belgesinin ülkemiz ehliyetine çevrilmesi

Yabancı sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi, Noter veya konsolosluk onaylı Türkçe tercümesi, Ehliyet dosyası, Kimlik kartı, pasaport veya kimlik kartı, Sürücü sağlığı raporu, Vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara ehliyet ücreti, sürücü belgesi için teminat bedeli ve ehliyet hizmet bedelinin (vakıf payı) yatırıldığına dair makbuz, 2 fotoğraf (beyaz zemin üzerine , 6 biyometrik vesikalık fotoğraf), Kan grubunu gösteren belge veya yazılı beyan, Eğitim Sertifikası (Eğitim Sertifikası yurt dışından alınmışsa noter tasdikli tercümesi gereklidir).

Yeni Tip Sürücü Belgesinin Yıpranma Nedeniyle Yenileme İşlemleri

1.Dilekçe

  1. Kimlik kartı, pasaport veya kimlik kartı ,
  2. Sürücü sağlık raporu

4,2 fotoğraf (beyaz zemin üzerine 5 × 6 biyometrik pasaport fotoğrafı)

  1. Kaybolmamışsa, mevcut ehliyet
  2. ehliyet bedelinin, kıymetli kağıt ücretinin ve ehliyet hizmeti ücretinin (vakıf payı) vergi dairesine veya anlaşmalı bir bankaya yatırıldığını teyit eden bir makbuz.

Yabancı Sürücü Belgelerinin Türkiye’de Geçerliliği

  1. a) Yurt dışında verilmiş ehliyet ile ülkemizde araç kullanan Türk vatandaşları;

1) Yurtdışında verilmiş ehliyetlerde araç ülkemize giriş tarihinden itibaren maksimum 1 yıl kullanılabilir. 2) Ülkemizde altı aydan fazla ikamet edenlerin araç kullanırken yabancı temsilcilikler veya noterler tarafından onaylanmış sürücü belgelerinin Türkçe tercümesini yaptırmaları gerekmektedir.

3) Yıl sonunda ülkemizde araç kullanabilmek için yurt dışından alınan ehliyetlerin ülkemiz ehliyetiyle değiştirilmesi gerekmektedir.

 

  1. b) Yabancıların başka ülkelerden ehliyet esasına göre ülkemizde araç kullanması;

1) Yurt dışından alınan ehliyetlerde araç, ülkemize giriş tarihinden itibaren maksimum altı ay süreyle kullanılabilir.

2) Altı ay sonra ülkemizde araç kullanabilmek için yurt dışından alınan ehliyetlerin ülkemiz ehliyetiyle değiştirilmesi gerekmektedir.

Ehliyet Belgesi randevusu nasıl alınır?

Ehliyet almak isteyen vatandaşların öncelikle Alo 199 Vatandaşlık ve Vatandaşlık Merkezi’nden veya randevu.nvi.gov.tr ​​adresindeki ehliyet sisteminden randevu almaları gerekmektedir.

Yeni ehliyetlerin eski ehliyetlerden farkı nelerdir?

Uluslararası olmak, Güvenlik unsurları uluslararası standartlara uygundur. Zaman kısıtlaması olmasıdır. Sürücü sınıfı sayısının 17 olarak belirlenmesidir. Yeni ehliyetlerde (sınıfa bağlı olarak), sağlık raporu 5 veya 10 yıl geçerlidir ve sürenin sonunda yenilenmesi gerekir.

SÜRÜCÜ BELGESİ SINIFLARINA GÖRE SÜRME YETKİSİ VERİLEN MOTORLU ARAÇLAR VE ÖZELLİKLERİ

İki, üç veya dört tekerlekli motorlu bisiklet (moped) kullanacak olanlara M sınıfı ehliyet verilir. Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ve kapasitesi 15 kilovatı geçmeyen, silindir kapasitesi 125 santimetre küp, gücü 11 kilovat olan ve güç-ağırlık oranı 0.1’i geçmeyen iki tekerlekli motosiklet kullanan kişilere A1 sınıfı ehliyet verilir. Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 35 kilovatı geçmeyen ve güç-ağırlık oranı 0,2 olan üç tekerlekli motosikletleri kullanacak kişilere A2 sınıfı ehliyet verilir. Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ve gücü 15 kilovatı aşan üç tekerlekli motosikletler kullanan kişilere A sınıfı ehliyet verilir.

Yük taşımacılığında 15 kilovat motor gücü, 400 kilogram net ağırlığı ve 550 kilogram net ağırlığı olan dört tekerlekli motosiklet kullanacak olanlara B1 sınıfı ehliyet verilmektedir. Akü ağırlıkları net elektrikli araç ağırlığı hesabına dahil edilmemiştir. Binek araç ve kamyonet kullanacak kişilere B sınıfı ehliyet verilmektedir. Sertifika sahibi, 29 Mayıs 2013 tarihli ve 28661 sayılı Kanunlarda yayımlanan özel motorlu taşıt sürücü kurslarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğinde belirtilen tip onayı ile ilgili hükümlere aykırı olamaz; Eğitimini tamamlamış veya bir beceri ve davranış testini geçmiş olması koşuluyla, 4.250 kilograma kadar brüt araç ağırlığına kadar kombine araçları da kullanabilir.

Maksimum yüklü ağırlığı 3500 kilogramı geçmeyen römork veya yarı römork ile kombine araç kullanacak olanlara BE sınıfı ehliyet verilir ve B sınıfı ehliyetle kullanılan araçlara takılır. C1 sınıfı ehliyet, izin verilen toplam ağırlığı 3500 kilogramdan fazla ancak 7500 kilogramı geçmeyen kamyon ve traktörleri kullanacak kişilere verilir. C1E Sınıfı ehliyet: Azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı ve 12.000 kilogramı geçmeyen kombine araçlar ile izin verilen ağırlığı azami ağırlığı 3.500 kilogramı aşan, B Sınıfı ehliyete sahip araçlarla treyler veya yarı römorklar, aşağıdakilerden oluşan kombine araçlar kullanacaklara verilir. kütlesi 12.000 kilogramı geçmeyen bir trenden. Kamyon ve çekici kullanacaklara C sınıfı ehliyet verilir.

Toplam ağırlığı azami 750 kilogramın üzerinde olan ve C sınıfı ehliyetle kullanılan araçlara bağlı römork veya yarı römorktan oluşan kombine araçlar kullanacaklara CE sınıfı ehliyet verilir. Minibüs kullanan kişilere D1 sınıfı ehliyet verilmektedir. D1 sınıfı ehliyetle donatılmış ve toplam ağırlığı azami 750 kilogramın üzerinde olan römorklardan oluşan karma araçları kullanacaklara D1E sınıfı ehliyet verilir. Minibüs ve otobüs kullanacaklara D sınıfı ehliyet verilir. D sınıfı ehliyetle donatılmış ve toplam ağırlığı azami 750 kilogramın üzerinde olan römorklardan oluşan karma araçları kullanacaklara DE sınıfı ehliyet verilmektedir. Lastik tekerlekli traktör kullanan kişilere F Sınıfı ehliyet verilmektedir. İnşaat makineleri gibi motorlu taşıtları kullanan kişilere G sınıfı ehliyet verilmektedir.

DİYARBAKIR AKYÜZLER SÜRÜCÜ KURSU

AYRINTILI BİLGİ İÇİN 0542 234 70 21 NUMARAYI ARAYINIZ.

Akyüzler Sürücü Kursu - Diyarbakır Özel Direksiyon Dersi - Diyarbakır SRC Belgesi - Diyarbakır'da Psikoteknik Belgesi - Diyarbakır'da İş Makinası Belgesi